fbpx Skip to main content

Грижа за кожата с био флорална вода от безсмъртниче.

Латинското наименование на растението безсмъртниче е Helicrysum italicum. То е многогодишно растение от семейство „сложноцветни“. Нарича се още жълт смил, хелихризум и имортел/безсмъртниче (произлиза от френската дума – „immortelle“). 

Съществуват много и различни видове Helichrysum, които растат в различни части на света, но в ароматерапията се използва основно растението от вида Italicum, поради специалните си полезни свойства.

Растението се използва от дълбока древност в традиционната медицина, поради различните си ползи за здравето. През последните 10 години придобива все по-голяма популярност във фармацевтичната и козметична индустрия, благодарение на многобройните потенциални ползи за кожата и здравето.

Прочетете Още

Ползи за кожата

Едно от основните предимства на „безсмъртничето“ за кожата са неговите противовъзпалителни свойства, които се дължат на веществото „арзанол“, съдържащо се в състава на етеричното масло. Възпалението е често срещана причина за увреждане и стареене на кожата, а безсмъртничето подпомага за успокояване на раздразнената кожа. Това го прави чудесен избор за хора със суха и чувствителна.
„Жълтият смил“ е естествен антиоксидант, което означава, че спомага за защита на кожата от увреждане, причинено от свободните радикали. Свободните радикали са нестабилни молекули, които се генерират от организма в отговор на фактори като замърсяване, ултравиолетова радиация и стрес. Те могат да увредят клетките на кожата и да допринесат за развитието на фини линии, бръчки, поява на петна и други признаци на стареене. Като неутрализира свободните радикали, жълтият смил може да спомогне за предотвратяване на тези увреждания и да запази младежкия и здрав вид на кожата.
Освен това се смята, че безсмъртничето има антибактериални и противогъбични свойства, които могат да помогнат за предпазване на кожата от инфекции и други видове увреждания. Това го прави чудесен избор за хора с предразположена към акне кожа, тъй като може да подпомогне за предотвратяване на раздразнения (“breakouts”).
Смята се, че безсмъртничето има и регенериращи свойства, което означава, че спомага за възстановяване на кожата. Това го прави чудесен избор, като допълнителна грижа при кожни изгаряния или общо поддържане на добрия вид на кожата след продължително излагане на слънце. За цялостно удоволствие в горещите дни препоръчваме да съхранявате флорална вода от безсмъртниче в хладилник или в купа с лед на плажа (*на сянка). Така освен, че ще се наслаждавате на свеж, хладен бриз, ще поддържате добрата хидратация на кожата.

Свойства, които се смята, че притежава растението безсмъртниче

„Хелихризума“ има много и разнообразни полезни свойства за цялото тяло. Спомага при лечението на рани, инфекции, храносмилателни смущения, поддръжане на здрава нервна и сърдечно-съдовата система.
При приготвянето на чай и компреси за най-полезни се смятат цветовете и листата на „хелихризума“. Те се приготвят по разнообразни начини за лекуване на много и различни проблеми като алергии, настинка, кашлица, възпаление на кожата, лошо храносмилане, рефлукс, възпаление на мускулите и ставите, проблеми със съня, хемороиди.
Учени от катедрата по фармация към университета на Неапол в Италия са установили, че етаноловите съединения, които се съдържат в екстракта от цветя на хелихризум са причината за спазмолитичното му действие в храносмилателната система.
Безсмъртничето има някои доста необичайни и много полезни свойства. В Европа растението е използвано през годините за освежаване на въздуха, за отблъскване на насекоми и за медицински цели. Например изсушените съцветия на това растение се използват като средство срещу молци.

Био флорална вода от безсмъртниче

Както всички натурални продукти, така и флоралната вода от безсмъртниче е необходимо да се използва всекидневно и продължителен период от време, за да се достигне до желаните положителни ефекти. Няма ограничение в честотата на използване. Препоръчваме да се използва поне два пъти на ден – сутрин и вечер или по метода “7 skin”, произхождащ от Азия. Това е метод на 7 последователни нанасяния с цел възможно най-оптимално усвояване на продукта.
Като цяло Helichrysum italicum е универсална и мощна билка, която може да предложи редица ползи за кожата. Независимо дали искате да успокоите раздразнението, да предпазите кожата си от увреждане или да я подмладите, безсмъртничето е чудесен избор. Така че защо да не опитате и не се убедите в ползите на това великолепно „безсмъртно“ растение?!

В тази статия разкрихме част от причините, поради които избрахме да добавим в асортимента ни био флорална вода от безсмъртниче. Чудодейните свойстна на растението, заедно с високото качество, което успяхме да постигнем при производството му, го превърнаха в най-продавания ни продукт.

Грижа за кожата с био флорална вода от безсмъртниче.

Последно Публикувани Новини
Актуално

Био Хидролат Розмарин за Бърз Растеж на Косата

Био хидролат от розмарин за бърз растеж на косата. В сферата на натуралната грижа за…
Актуално

Свойства и Употреба на Етерично Масло от Босилек

Свойства и употреба на етерично масло от босилек.В историята, етеричното масло от босилек е признато…
Актуално

Грижа за кожата с био флорална вода от безсмъртниче

Грижа за кожата с био флорална вода от безсмъртниче.Латинското наименование на растението безсмъртниче е Helicrysum…
Назад към Блога

Остави коментар