fbpx Skip to main content

Флорална Вода от Градински Чай/Салвия

Ползи за Коса, Кожа и Устна Кухина

От векове билкарите и лечителите по света използват градински чай за решаване на редица здравословни проблеми. Наред с това растението е използвано за множество разкрасителни процедури за кожата и косата. В тази статия ще научите за широката употреба на флоралната вода от салвия. Приятно четене!
Прочетете Още
Salvia officinalis е лечебно ароматно растение от семейство Lamiaceae. Произхожда от средиземноморските страни. Част от химичните съединения на това растение включват фенолни киселини (розмаринова киселина), тритерпеноидни киселини (урсолова и олеанолова киселина), етерично масло (монотерпени) и танини от катехинов тип (салвиатанин).
Листата на градинския чай притежават стягащи, бактерицидни и противовъзпалителни свойства. Чрез in vitro и in vivo изследвания е доказано, че урсоловата и розмариновата киселина притежават противовъзпалителна активност. Тестове върху Грам-положителни и Грам-отрицателни бактерии са доказали бактерицидни и фунгицидни свойства на градинския чай.

Коса

Настъпването на пролетта, за съжаление не се отразява благоприятно на косата. Задейства се процеса на окапване, а цялостно косата изглежда изтощена. Като преходно състояние, агресивните препарати не са подходящи. Затова на помощ идват природните продукти, като флорални води и етерични масла.
Основните съставки на Salvia officinalis, отговорни за ефекта върху косата, са танините и сапонините. Поради това е стар любимец при пърхот, косопад, омазняване на косата и кожата. Нанася се с нежен масаж на скалпа без да се отмива.

Получихме положителни отзиви за влиянието й при себорея. Потребителите споделят за моментално спиране на сърбежа, намаляване на излющването и зачервяването след седмица. Този продукт е подходящ за ежедневна употреба и е напълно натурален. Няма данни за странични реакции.

В миналото е използвана отвара от градински чай за обливане на побелели коси. Видимо се е забелязвало потъмняване на белите косми, както и витализиране на изтънялата коса. В наши дни флоралната вода от салвия е по-добър и удобен заместител на този метод. Състава на флоралната вода е по-богат и ефикасен от запарката в домашни условия. Това се дължи на прецизно контролирания метод на парна дестилация, чрез който се получава флоралната вода. Ще се радваме да споделите с нас вашите наблюдения след използването на този многофункционален продукт.
В днешно време се предлагат много химически процедури за намаляване и премахване на силно устойчив пърхот. От друга страна, на пазарите има много продукти против пърхот с ниска клинична ефективност. За щастие в наши дни се наблюдава голяма тенденция за използване на екстракти от лечебни растения за лечение на този упорит проблем. Именно градинският чай е сред най-предпочитаните билки.
При сравнение на 44 хидролата със съответните етерични масла е установено, че в 42% от случаите основните компоненти на етеричните масла и хидролата са различни. Тази тенденция се наблюдава и в други случаи, което показва значението на тестването на биологичните активности на този вид подценявани природни продукти. Поради това, за по-бърз и благоприятен ефект, препоръчваме заедно с водата от салвия да се използва и етерично масло, като добавка в домашни маски за коса/лице или в готови козметични продукти. Трябва да имате предвит, че за по-бърз и видим ефект е необходима всекидневна употреба на водите.

Кожа

Доказано е клинично, че благодарение на урсоловата киселина, намалява чувствителността на кожата към дразнители, както и изсветляването на хиперпигментни петна по лицето. Подобрява състоянието на акне и напукана кожа. Облекчава симптомите на псориазис и екзема. Проучване доказва, че помага значително при зарастване на рани.

Устна Хигиена

Поради своите стягащи, бактерицидни и противовъзпалителни свойства, водата от салвия е чудесен избор за грижа на устната кухина. Подходяща е за използване като вода за уста. Може да се комбинира с розова вода, като ще повлияят значително за стягане и намаляване кървенето на венците.
Ако желаете здрава, блестяща и дълга коса, био флоралната вода от салвия е правилния избор. За да се убедите в невероятните качества на този продукт, до края на месец април, с всяка направена поръчка ще получите подарък био флорална вода от салвия 200 мл. Напомняме, че със закупуване на “Пролетен аромат” получавате и безплатна доставка с код “ПРОЛЕТ“.
Последно Публикувани Новини
Актуално

Био Хидролат Розмарин за Бърз Растеж на Косата

Био хидролат от розмарин за бърз растеж на косата. В сферата на натуралната грижа за…
Актуално

Свойства и Употреба на Етерично Масло от Босилек

Свойства и употреба на етерично масло от босилек.В историята, етеричното масло от босилек е признато…
Актуално

Грижа за кожата с био флорална вода от безсмъртниче

Грижа за кожата с био флорална вода от безсмъртниче.Латинското наименование на растението безсмъртниче е Helicrysum…

Остави коментар