fbpx Skip to main content
Double cleansing е метод на двойно почистване на лицето – тенденция, която идва от Азия през последните няколко години. Предвид забележимо завидно хубавата кожа на лицето на корейките и японките, любителите на грижата за кожата в Европа започват да включват метода за правилно почистена кожа на лицето в рутината си. Поради чудесните резултати тази тенденция все повече се утвърждава и налага над досегашните методи за почистване.
Прочетете Още

Какво представлява double cleansing?

Double cleansing се определя като двойно почистване на кожата на лицето. Главният въпрос е как се реализира удвояването на почистването. Отговорът е, че се използват два почистващи препарата. Първият продукт е на маслена основа, а вторият е на водна основа.

Кои са предимствата на метода на двойно почистване на кожата на лицето?

Целта е да се премахнат замърсяванията и „тежките“ продукти, които се използват през деня, като грим, слънцезащита и натрупан себум. След почистване с масления продукт се използва средство на водна основа, за да сме сигурни, че кожата ни е безупречно чиста. За хората със суха кожа е важно да подберат правилно измивната пяна/гел за втора стъпка. Това е от значение, тъй като е възможно кожната бариера да се наруши, поради използването на „по-агресивни“ почистващи продукти.
След използването на двата продукта кожата ще бъде не само двойно почистена, но ще бъде подготвена по правилен начин за нанасяне на останалите продукти от Вашата рутина, като флорални води, тоници, серуми, кремове.

Кога и колко често се използва метода на двойно почистване на лицето?

Препоръчително е double cleansing методът да се прилага във вечерната рутина всеки ден, защото е от съществено значение да се премахват всички замърсявания от кожата на лицето преди сън. Мненията за сутрешното почистване на лицето с олиа или гел/пяна са разнопосочни. Ние от BULINN бихме препоръчали следното - за суха и нормална кожа да се използва маслен или кремообразен почистващ продукт, а тези със смесена и мазна кожа да заложат на нежен гел или пяна.

Как се прилага метода на двойно почистване на лицето?

Масленият продукт се нанася на суха кожа с масажни движения около 2-3 минути. Ако няма нанесен грим масажът може да продължи и до 5 минути. По този начин ще спомогнете за по-дълбокото проникване на продукта и по-ефективното почистване на кожата. Повечето хора отделят средно по 20 секунди за почистване, затова е важно да се отбележи, че е нужно да се отделят поне пълни 2 минути.
Ако сте използвали тежък грим и смятате, че не се е премахнал напълно след първото измиване, нанесете отново от масления продукт и повторете процедурата. След това може да преминете към нанасяне на гел, пяна или кремообразен почистващ продукт.
Правилното почистване на лицето на кожата е свързано също и с температурата на водата, с която се отмива. Препоръчва се масленият продукт да се измива с топла вода, а този на водна основа с хладка. За хората с проблемна кожа препоръчваме за подсушаване на лицето да използват безароматни еднократни кърпички. Подсушаването трябва да се прави с потупвания, а не с триене на кожата.

Колко време отнема двойното почистване на кожата?

Първоначално изглежда сложно, но всъщност практикуването на този метод за почистване на кожата на лицето ще отнеме само няколко минути повече. Сигурни сме, че кожата Ви ще Ви се отблагодари!
С тази статия преразказахме кое ни вдъхнови за разработването на нашия първи козметичен продукт от линията „Синергия“ – Натурално Олио за Дълбоко Почистване и Премахване на Грим „Oil to Milk“. С множество проби, отдаденост и любов стигнахме до момента, в който с гордост представяме нашия "плод" на усилен труд. Прецизно подбрания синергизъм от натурални съставки е подходящ за всеки тип кожа и употреба в околоочната зона. Без аромат, както и етерични масла, които биха предизвикали дразнене на някои типове кожа. Крайният резултат е дълбоко почистена, мека и кадифена кожа.
В нашия натурален и луксозен продукт ще откриете масла от шафранка, коноп, растителен сквалан, кайсиеви ядки, жожоба, рициново масло и витамин Е.

Повече информация за продукта и всяка една съставка може да научите на следния линк: Натурално Олио за Дълбоко Почистване и Премахване на Грим – Oil to Milk

Последно Публикувани Новини
Актуално

Защо да изберем метода на двойно почистване на лицето?

Повече информация за продукта и всяка една съставка може да научите на следния линк: Натурално…
Актуално

Основна информация за базовите масла

Повече информация за продукта и всяка една съставка може да научите на следния линк: Натурален…
Актуално

Как да се справим с пролетната умора?

Повече информация може да откриете на следния линк: Пролетен аромат-парфюмна композиция от натурални масла За да…

Остави коментар