fbpx Skip to main content

   В България тези продукти са известни, като флорални води. В световен мащаб общо приетото наименование на флоралните води е хидролат. За съжаление все повече производители започнаха да произвеждат хидролати, като с помощта на химични съединения добавят етерично масло към вода. Сами по себе си тези хидролати не притежават благоприятен ефект.

   За първи път методът дестилация на роза е въведен в Персия. Свидетелство за първите розови градини в Карловско е от 1712 година. При варене на розовото масло се отделя вода и българските технолози са я нарекли флорална вода. Флоралните води са натурален продукт, добит чрез процес на парна дестилация при извличането на етерично масло, като те са отпаден продукт.

   През годините употребата им става все по-широка, тъй като са подходящи за всекидневна употреба и за нанасяне директно върху кожата, за разлика от етеричните масла. Поради тази причина нашата компания, целяща високо качество, използва метод за подобряване свойствата на крайния продукт. Това е процес на първична дестилация. При него прясно откъснатите цветове на растенията се използват единствено за направата на флорална вода. Крайният продукт е с много по-добри терапевтични свойства и с по-дълъг срок на годност. Компанията ни е разработила и собствено ноу-хау за натурално стабилизиране и подобряване качеството на продуктите.

   Необходимо е клиентите да са наясно, че истинската флорална вода трябва да бъде съхранявана в непрозрачна опаковка. Това се налага, поради факта, че продукта е фоточувствителен и бързо променя цвета и качествата си при излагане на пряка светлина. В случай, че такива промени не се наблюдават в прозрачни опаковки, това означава, че продуктите съдържат консерванти, които не са обозначени на етикета.

   Ползите на флоралните води са многобройни, както при етеричните масла. Необходимо е обстойно изучаване и тестване. Много по-лесни са за употреба. Алергичните реакции са рядкост. Могат да се използват всекидневно и неограничено. Подходящи са за употреба, както за кожа и коса, така и за вътрешен прием (единствено на напълно натурални и чисти флорални води). Био флоралните води BULINNOVATION са подходящи и за перорална употреба.

   В следващите редове ще изброим най-често срещаните проблеми и подходящи флорални води, които подпомагат за неутрализирането им. Акнеична и мазна кожабио флорална вода от лавандула, бял равнец, салвия; Суха и чувствителна кожабио флорална вода от безсмъртниче, римска лайка, маточина, копърови семена, роза; Пигментациибио флорална вода от лавандула, безсмъртниче; Слънчеви изгаряниябио флорална вода от римска лайка, безсмъртниче, копърови семена, роза; Косопадбио флорална вода от копърови семена, бял равнец, салвия; Мазна себореябио флорална вода от салвия; Псориазисбио флорална вода от бял равнец; Суха коса и скалпбио флорална вода от копърови семена; Подмладяване и намаляване на бръчкитебио флорална вода от роза, безсмъртниче, копърови семена; Мазна косабио флорална вода от лавандула, салвия, бял равнец.

   За продължителни и видими резултати е необходима всекидневна употреба. За прилагане върху кожата е препоръчително поне сутрин и вечер по 2 – 3 впръсквания на почистена кожа, като се изчаква да изсъхне естествено. Подходящ е и “7 skin method” – представлява процес на нанасяне на три до седем последователни слоя флорална вода. Този метод идва от Корея. Корейците наричат тониращите продукти “кожа”, от където се ражда и името.

   Нанасянето върху косата и скалпа е сходно с това върху кожата, с разликата, че не се нанася толкова често, поради промяна в стилизирането на косата. Препоръчително е да се правят обливания преди и след измиване, като се изчаква продукта да се усвои добре.

   Флоралните води са изключително подходящи за заместване на водата в домашни маски за лице и коса.

   Като заключение можем да кажем, че тези продукти са натурален заместител на тонерите. Подходящи са за освежаване през целия ден.

   При по-специфични въпроси не се колебайте да се свържете с нас! Семейството ни ще отговори в най-кратък срок.

Остави коментар