fbpx Skip to main content

Грижа за Кожата и Косата с Био Флорална Вода от Копърови Семена

Копъра има дълга история на употреба като подправка в храната и не само. Традиционно Anethum graveolens притежава широк спектър от противовъзпалителни действия. Освен за разкрасителни цели се използва широко за лечение на различни заболявания.
През Средновековието се е смятало, че предпазва от магии. Гърците например, използвали копъра при проблеми със съня, като покривали главата си с листата му. А гръцкият лекар Хипократ, записва рецепта за вода за уста с копър. През XVII в. Никола Кулпепер посочва копъра като “тоник, който укрепва мозъка”. Копърът е споменат и в списъка на билките на Карл Велики, който е сервирал чай от копър.
Прочетете Още
В семената му са концентрирани повечето полезни свойства. Фармакологичните изследвания показват антимикробни, антихиперлипидемични и антихиперхолестеролемични активности на семената. Концентрацията на етерично масло е средно 2.5 до 3.5%, което е много полезно за човешкото здраве. Използва се за укрепване на имунната система, при чернодробни проблеми, менструални спазми, колики, грижа за устната кухина и много други.
В семената се съдържат 2 важни флавоноида. Това са кверцетин и изохарментин, които имат антиоксидантна активност и могат да противодействат на свободните радикали. Най-важният атрибут на полезност се доказва от народната му лечебна популярност от векове. Като до момента няма данни за странични реакции.
Ако тези твърдения не са достатъчни да предизвикат интереса Ви към флоралната вода от копърови семена, ето още 4 невероятни свойства, които ще се впишат страхотно във Вашата разкрасителна рутина:
1

1) МОЩНА ХИДРАТАЦИЯ:

Ежедневната употреба на био флорална вода от копърови семена благоприятства за хидратацията и омекотяването на кожата и косата. Аромата мигновено ще Ви напомни на вкусен таратор, но това не бива да Ви притеснява, тъй като е краткотраен.
2

2) НАМАЛЯВА ПЪРХОТА, КОСОПАДА И СТИМУЛИРА РАСТЕЖА НА КОСАТА:

За да се насладите на този ефект от копъра е необходимо търпение. Флоралната вода не е концентрирана, както чистото етерично масло, затова е необходимо постоянство. Добрата страна е, че може да се употребява ежедневно, без да се притеснявате, че ще прекалите с концентрацията, както при маслата. Не забравяйте да я включите и в направата на домашни маски.
3

3) СТИМУЛИРА ЕСТЕСТВЕНИЯ СИНТЕЗ НА ЕЛАСТИН:

Проучване от 2006 г. в “Experimental Dermatology” доказва, че екстракт от копърови семена стимулира синтеза на еластин, чрез активиране на дермалните фибробласти. Също така увеличава производството на прекурсора тропоеластин. От своя страна молекулите на тропоеластина се свързват помежду си, за да създадат еластин. Това свойство прави копъровата вода чудесен избор за зряла и повяхнала кожа. Благоприятства за намаляване ефекта на преждевременно стареене.
4

4) МОЩЕН АНТИОКСИДАНТ:

Редица проучвания са доказали антиоксидантните свойства на копъровите семена. Благодарение на това, кожата бива подпомагана да устои по-добре на въздействието на свободните радикали в околната среда. Предвидили сме тема за функция и разпространение на свободните радикали. Следете блога ни или се регистрирайте, за да не я пропуснете. 😊
Може да научите повече за флоралните води в статия -
Последно Публикувани Новини
Актуално

Био Хидролат Розмарин за Бърз Растеж на Косата

Био хидролат от розмарин за бърз растеж на косата. В сферата на натуралната грижа за…
Актуално

Свойства и Употреба на Етерично Масло от Босилек

Свойства и употреба на етерично масло от босилек.В историята, етеричното масло от босилек е признато…
Актуално

Грижа за кожата с био флорална вода от безсмъртниче

Грижа за кожата с био флорална вода от безсмъртниче.Латинското наименование на растението безсмъртниче е Helicrysum…

Остави коментар